Милиардери ще инвестират в Шипково

Носят се слухове, че в България идват милиардери от Обединените арабски емирства, които ще инвестират в курортния туризъм в село Шипково до Троян.

В курортното троянско село Шипково ще бъдат построени небостъргачи и високотехнологични съоражения от бъдещето. Инвестиционния план е идея на акционери от световни корпорации, част от които са в програма за развитие на природните ценности.

Шипково и околията около селото ще се превърнат една от най-модерните забележителности на Европа в близкото бъдеще, което по план ще бъде осъществено до 3 години. Крупният инвеститор е закупил нерегулирана площ до селото с размери над 400 000 дка и продължава да изкупува къщи, ниви, гори и имоти около курорта с минералната вода.

Небостъргачи в гората около Шипково

Паричния поток на капиталовложителите, които идват да строят в Шипково са финансирани от корпорации, част от които със седалище в Швейцарска конфедерация, Обединени арабски емирства и Съединени Американски Щати.

Ски писта и хотел с категория седем звезди

Ски писта, петзвездни хотели и още иновации ще се очакват до няколко години, коментират запознати.

За гостите на курорта ще бъдат предвидени разходки с военен дрон-хеликоптер. Подробностите са оставени за откриването през 2021 г., на празника на селото.

Няколко хотели с категория пет звезди ще бъдат построени в местността „Конски дол“ и около военната база в „Крушово“.

Екопътека с улично осветление, бензиностанция и джипове под наем

Екопътеката над селото ще бъде осветена и през 2000 м ще има сондажи с изворна вода за освежаване на туристите, които се разхождат. За посетителите на курорта ще бъдат предвидени джипове под наем, пригодени за проходимост на пресечена местност и нова бензиностанция от световните вериги, която се очаква да бъде построена на главния път над курорта в посока за с. Рибарица.

Развитие на селскостопанския отрасъл и нови посеви на малини

Част от парите ще се вложат в нови насаждения на малинови храсти – един от основните поминъци през голяма част от времето назад в историята на Шипково. Новите работни места, които ще се открият са за над 1500 души.

5 коментара за “Милиардери ще инвестират в Шипково

 • 06.07.2019 в 13:09
  Permalink

  Чух, че военната база щял да я купува някакъв големец. Ама дали е тъй…?

  Отговор
 • 12.07.2019 в 7:47
  Permalink

  Че мястото е прекрасно е факт,но това са фантазии.Поне базата на военните дано купи някой,че ще се разруши,а е величествена и на страхотно място!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *